Vraag nu gratis offertes aan!

   
Soort aanvraag*
Type aanvraag*

Bedrijfsnaam:
Contactpersoon:
Titel:
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Mobiele nummer:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Soort meter:
Jaarverbruik stroom
(kWh):
Jaarverbruik gas (M³):
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat:
Gratis bespaartips:

Vergelijk energieprijzen

Vraag nu gratis offertes aan bij energie leveranciers.

Over Energie leveranciers


Niemand wil teveel betalen voor hun gas en elektriciteit. Het is dan ook ideaal als u de mogelijkheid hebt om verschillende energieleveranciers te vergelijken. Op energie-leveranciers.be kunt u gratis en vrijblijvend energie leveranciers vergelijken.

De keuze voor het soort energie
Bij uw energie leverancier kunt u vaak kiezen tussen verschillende soorten energie: groene of grijze energie. Groene stroom is duurzaam opgewekt, grijze fossiele) stroom wordt opgewekt met kolen, gas, en kernenergie. Tegenwoordig proberen zoveel mogelijk energie leveranciers over te schakelen naar groene stroom, wat dus duurzamer is.

Bij de productie van duurzame elektriciteit is de uitstoot van CO2 lager dan bij grijze energie, of is er zelfs geen CO2 uitstoot. Er komen bij de productie van groene stroom dus minder of geen schadelijke stoffen vrij die een negatief effect hebben op het milieu en ons klimaat. Groene stroom kan duurder zijn dan grijze, maar dat hoeft niet.

Voordat u overstapt moet u de volgende zaken voor uzelf afwegen:

 • Wil ik groene (duurzame) of grijze (fossiele) energie?
  Dit is vooral een ethische beslissing en in sommige gevallen een financiële kwestie, aangezien het tegenwoordig al lang niet meer zo is dat u voor groene energie veel meer betaald dan voor grijze energie.

 • Wil ik een langdurig (1 > jaar) of een kortlopend contract (< 1 jaar)?
  Wanneer u een kortlopend contract afsluit, dus voor een jaar (en in sommige gevallen zelfs korter) dan betaalt u over het algemeen iets meer dan bij contracten die u voor langere termijn afsluit. Echter is het wel zo dat als u veel minder kan betalen voor energie bij een andere leverancier u makkelijk kunt overstappen. Bij langdurige contracten is dat dus niet het geval.

 • Wil ik een vaste of variabele energieprijs?
  Veel aanbieders geven u de mogelijkheid de energieprijs voor langere tijd vast te zetten. Dat biedt u veel zekerheid. Echter kan het zo zijn dat wanneer de prijs daalt u alsnog vast zit aan die vooraf afgesproken prijs. Wanneer u besluit het “normale” bedrag voor energie te willen betalen, dan bestaat de mogelijkheid dat u of veel meer of veel minder betaald dan wanneer u het vastgezet zou hebben.

Nuttige tips
Wanneer u verschillende prijzen van de energie leveranciers hebt vergeleken met elkaar en aan één de voorkeur hebt gegeven, houdt dan de volgende tips in het achterhoofd:

 • Let op de belangrijkste contractvoorwaarden
 • Check de extra kosten
 • Controleer de voorwaarden van je huidige contract
 • Sluit nooit een onduidelijke of onvolledige overeenkomst af
 • Veel energie leveranciers wijzigen ieder jaar rond 1 juli en 1 januari hun tarieven

Offertes aanvragen
Vraag kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes aan bij energie leveranciers bij u in de buurt. Binnen enkele dagen ontvangt u de offertes in uw mailbox.

Begin nu met het aanvragen van vrijblijvende gratis offertes voor energie installatie!